Esthetische tandheelkunde

In de moderne samenleving speelt de esthetiek, ook van het gebit, een steeds belangrijkere rol. De toenemende vraag naar esthetische ofwel cosmetische tandheelkunde is te verklaren, door de verbeterde gebitsgezondheid en door de ontwikkelingen op het terrein van tandheelkundige materialen en technieken.

De moderne esthetische tandheelkunde heeft een weefselbesparend karakter. En de daaraan verbonden kosten zijn relatief laag (en worden vaak vergoed door de zorgverzekering). Hierdoor is een esthetische gebitsbehandeling voor veel patiënten haalbaar en aantrekkelijk.

Er zijn meerdere technieken om de esthetiek van het gebit te verbeteren. In onze praktijk worden veel facings (schildjes) van composiet gemaakt, maar porseleinen facings is ook een mogelijkheid die we bieden.  Het voordeel van composietfacings is dat ze makkelijker aan te passen zijn in vorm en kleur dan porselein, en dat de kosten relatief lager zijn. Het voordeel van porseleinfacings is dat ze sterker zijn dan composiet, en dat de kleur langer mooi blijft.