Tanden bleken

Een mooi gebit is voor veel mensen belangrijk. Tanden bleken is een effectieve methode om de tanden lichter te maken. Laat u van te voren goed informeren hierover in onze praktijk.

 

De meest voorkomende methoden om tanden te bleken in onze praktijk zijn:

1. Intern bleken van dode of wel non-vitale tanden:

Dode tanden (daar zit geen zenuw meer in) kunnen een doffe, grijze kleur krijgen. Door een bleekgel aan te brengen in de tand, zal deze weer haar natuurlijke kleur terug krijgen. Hiervoor gebruiken we meestal natriumperboraat.

2. Uitwendig bleken van de tanden met Philips ZOOM Daywhite.

Deze methode is het meest gebruikt in onze praktijk, en het minst schadelijk voor het tandglazuur – dit door het lage percentage aan waterstofperoxide. Bij deze methode bleekt u de tanden thuis dmv bleekgel aan te brengen in kunststof bitjes, deze hoeft u slechts 1 uur per dag te dragen. Na 1 week is er al zichtbaar resultaat, de behandelingsduur varieert van 1 tot 2 weken.

3. Uitwendig bleken van de tanden met Enlighten Evolution 3:

Deze methode is het meest intensief. Het is een combinatie van thuis bleken, en een aansluitende bleeksessie in de tandartsstoel. Bleken met Enlighten Evolution 3 duurt minimaal 2 weken. Deze methode garandeert een zeer lichte (B1) kleur als eindresultaat.

 

Voor meer informatie over tanden bleken kunt u contact opnemen met onze praktijk.